• English
  • Français
  • Deutsch
  • Русский

Spiros Tzavaras

Extra Virgin & Organic Olive Oil

Η Εταιρεία μας

London IOOC 2017 Bronze Award

Η Εταιρεία μας είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από μεράκι για το ποιοτικό ελαιόλαδο. Ιδρύθηκε το 1999 από έναν αγρότη της μεσσηνιακής γης, τον παππού Σπύρο και την συνεχίζουν σήμερα ο γιός και τα εγγόνια του. Διατηρεί μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου στο χωριό Πλατύ, 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Τα γραφεία της βρίσκονται στην Αθήνα όπου είναι και το κέντρο δραστηριοτήτων της.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και την Κρήτη. Από την περιοχή της Καλαμάτας, παράγει την ποικιλία "Κορωνέϊκη", μία μοναδική ποικιλία προικισμένη με το λαμπερό πράσινο χρώμα του λαδιού, το πλούσιο άρωμα και την λεπτή γεύση του, που οφείλει το όνομά της στην όμορφη πόλη της Κορώνης. Η εταιρεία μας έχει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ISO 22000:2005) καθώς και Πιστοποιητικό Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Καλαμάτας και Κρήτης. Πραγματοποιεί εξαγωγές στην Γαλλία, Μεγ.Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία, Σερβία, Σκόπια, Κίνα και Αυστραλία.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία μας είναι ότι οι καρποί ελιάς που χρησιμοποιεί για την παραγωγή του ελαιόλαδου είναι σε μεγάλο ποσοστό από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα. Παρακολουθούμε και ελέγχουμε συστηματικά τη σωστή ανάπτυξη των ελαιοδέντρων και των καρπών, φροντίζουμε για την καταπολέμιση των ασθενειών με βιολογικές μεθόδους, μειώνοντας στο ελάχιστο την χρήση φυτοφαρμάκων. Στόχος είναι ο συνδιασμός της αρχαίας ελληνικής παράδοσης με την χρήση των πιο εξελιγμένων μεθόδων της τεχνολογίας.

Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς γίνεται με τον παραδοσιακό από παππού προς παππού τρόπο. Οι ελιές χτυπώνται με μακριές ράβδους, ο καρπός πέφτει σε μεγάλα ελαιόπανα στο έδαφος όπου συλλέγονται, απομακρύνονται τα φύλλα και μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο όπου λαμβάνεται ο πρώτος εν ψυχρώ χυμός της ελιάς. Το ελαιόλαδο συγκεντρώνεται, φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εξασφαλίζεται η εγγυημένη του ποιότητα.