"Loading..."

Η εταιρεία μας

Η

Εταιρεία μας είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από μεράκι για το ποιοτικό ελαιόλαδο. Ιδρύθηκε το 1999 από έναν αγρότη της μεσσηνιακής γης, τον παππού Σπύρο και την συνεχίζουν σήμερα ο γιός και τα εγγόνια του. Διατηρεί μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου στο χωριό Πλατύ, 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Τα γραφεία της βρίσκονται στην Αθήνα όπου είναι και το κέντρο δραστηριοτήτων της.

Διαθέτει μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, και επίσης για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της, σύγχρονο σύστημα οργανοληπτικών και χημικών ελέγχων όπως ορίζονται από την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία.


Δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και την Κρήτη. Από την περιοχή της Καλαμάτας, παράγει την ποικιλία "Κορωνέϊκη", μία μοναδική ποικιλία προικισμένη με το λαμπερό πράσινο χρώμα του λαδιού, το πλούσιο άρωμα και την λεπτή γεύση του, που οφείλει το όνομά της στην όμορφη πόλη της Κορώνης.

Η εταιρεία μας έχει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ISO 22000:2005) καθώς και Πιστοποιητικό Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Καλαμάτας και Κρήτης.

Πραγματοποιεί εξαγωγές στην Γαλλία, Μεγ.Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Τσεχία, Σλοβενία, Αυστρία, Σερβία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Κίνα και Αυστραλία.


Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία μας είναι ότι οι καρποί ελιάς που χρησιμοποιεί για την παραγωγή του ελαιόλαδου είναι σε μεγάλο ποσοστό από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα. Παρακολουθούμε και ελέγχουμε συστηματικά τη σωστή ανάπτυξη των ελαιοδέντρων και των καρπών, φροντίζουμε για την καταπολέμιση των ασθενειών με βιολογικές μεθόδους, μειώνοντας στο ελάχιστο την χρήση φυτοφαρμάκων. Στόχος είναι ο συνδιασμός της αρχαίας ελληνικής παράδοσης με την χρήση των πιο εξελιγμένων μεθόδων της τεχνολογίας.

Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς γίνεται με τον παραδοσιακό από παππού προς παππού τρόπο. Οι ελιές χτυπώνται με μακριές ράβδους, ο καρπός πέφτει σε μεγάλα ελαιόπανα στο έδαφος όπου συλλέγονται, απομακρύνονται τα φύλλα και μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο όπου λαμβάνεται ο πρώτος εν ψυχρώ χυμός της ελιάς. Το ελαιόλαδο συγκεντρώνεται, φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εξασφαλίζεται η εγγυημένη του ποιότητα.


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η Εταιρία μας τυποποιεί και εμπορεύεται αποκλειστικά και μόνο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, την ποικιλία "Κορωνέϊκη" και την περιοχή της Σητείας της Κρήτης. Το ελαιόλαδο συσκευάζεται σε φιάλες και τενεκεδάκια. Η συσκευασία σε φιάλη φίνεται σε 250ml, 500ml ή 750ml, 1 Lit τύπου Maraska, Dorico και Quattro. Οι συσκευασίες σε μεταλλικά τενεκεδάκια είναι των 3 Lit και των 5 Lit. Οι ετικέτες που συνοδεύουν τις φιάλες καθώς και οι επιγραφές στα τενεκεδάκια, αναγράφονται με στοιχεία ελληνικά, γαλλικά και γερμανικά, με στοιχεία για το προϊόν (περιοχή προέλευσης, οξύτητα, συστατικά, ημερομηνία λήξης, bar code κ.α.). Το τελικό προϊόν συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια που τοποθετούνται πάνω σε ξύλινες βάσεις (παλέτες).


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Είναι τα προϊόντα που παράγονται χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων ή άλλων ορμονών. Για την καταπολέμιση των επιβλαβών οργανισμών χρησιμοποιούνται άλλοι ακίνδυνοι οργανισμοί οι οποίοι δρούν παρασιτικά και ελέγχουν τους πληθυσμούς των παθογόνων. Οι αρχές της βιολογικής γεωργίας αποτυπώνονται στον Κανονισμό 2096/91 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα προϊόν για να είναι βιολογικό πρέπει να πληροί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο στο στάδιο παραγωγής και καλλιέργειας, όσο και στο στάδιο της μεταποίησης και τυποποίησης. Στη συσκευασία του πρέπει να υπάρχει το ειδικό σήμα πιστοποίησης του οργανισμού που το έχει ελέγξει σε όλα τα στάδια παραγωγής του και πρέπει να αναγράφονται ο ειδικός αριθμός πιστοποίησης, το όνομα του παραγωγού, του μεταποιητή, ο τόπος παραγωγής και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητα του προϊόντος.

Τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων είναι κατά πρώτον η προστασία του καταναλωτή από τις επικίνδυνες τοξικές ουσίες που περιέχουν τα φυτοφάρμακα με τα οποία ραντίζονται οι συμβατικές καλλιέργειες. Είναι αναμφισβήτητο ότι τα βιολογικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία, σε σχέση με τα συμβατικά αφού έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό. Επίσης, διαθέτουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η γεύση τους είναι περισσότερο ολοκληρωμένη και μεστή ενώ διατηρούν σε μεγάλο βαθμό το άρωμά τους.

Η βιολογική γεωργία αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση φιλικής προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο αφού σέβεται την φύση και συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής. Βοηθά στην "αποτοξίνωση" του περιβάλλοντος από τα τοξικά δηλητήρια με τα οποία η συμβατική καλλιέργεια έχει επιβαρύνει το οικοσύστημα. Στηρίζεται στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων μέσα από φυσικές διαδικασίες που διατηρούν την γονιμότητα του εδάφους. Η χρήση φυσικών λιπασμάτων, η κατάλληλη επιλογή φυτικού και ζωικού υλικού, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η καταπολέμιση ασθενειών με βιολογικές μεθόδους, αποτελούν στοιχεία που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Η εταιρεία μας έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο παραγωγής της.
Συγκεκριμένα εμπορεύεται:

  • Ενυδατική κρέμα χεριών και σώματος σε συσκευασίες των 250ml και 75ml.
  • Σαμπουάν για όλους τους τύπους των μαλλιών, σε συσκευασίες των 400ml και 250ml.
  • Αφρόλουτρο για ενυδάτωση σε συσκευασίες των 400ml και 250ml.
  • Κρέμες προσώπου για όλο το 24ωρο και για όλους τους τύπους δέρματος:
    • Εντατικής ενυδάτωσης με βιολογικό λάδι, σε συσκευασία των 50ml
    • Αντιρυτιδική λάμψης με βιολογικό λάδι, σε συσκευασία των 50ml
    Οι κρέμες διατίθενται και με SPF15.